Aktiviteter​

​Nedenfor kan du læse om nogen af de mange aktiviteter der altid kan findes her på Skyttehuset.

KANO / KAJAK / SUP / MOTORBÅD

Lej en kano, kajak eller en SUP og nyd en tur på det rolige vand mellem Ry og Silkeborg. Vi har 14 stk. 3-personers kanoer, 9 stk. ener-kajakker til både voksne (5) og børn (4), samt 2 stk. stabile toer-kajakker. Vil man hvile "brødmotoren", kan man leje en motorbåd i stedet for og nyde naturen fra vandsiden på den 20 km lange strækning mellem Silkeborg og Ry.​ 

Fiskeri

Med direkte adgang 25 km godt fiskevand på Silkeborgsøerne mellem Silkeborg og Ry, er der rige muligheder for at fange aborrer, gedder, sandarter m.m. Lej en motorbåd hos os og oplev den fantastiske natur fra vandsiden. Hvis I overvejer en fisketur over flere dage, så kontakt os gerne for et tilbud på hytte og motorbåd.

VANDRETURE

Skyttehusets Outdoor Camp ligger lige i smørhullet af Søhøjlandet og i centrum for mange fantastiske vandrestier. Faktisk går den 52 km lange "Himmelbjergruten" lige igennem campen, så man kan genlade batterierne, og eventuelt overnatte i en dejlig seng midt på ruten. Så træk i vandrestøvlerne og kom ud i den smukke natur :) Se vores "vandre-pakke" her

CYKLING / MOUNTAINBIKE

​Der er gode cykel- og mountainbikeruter i skovene på begge sider af Svejbæksnævringen - og vi har søreme en lille soldreven færge der kan tage dig over på nordsiden hvis du mangler udfordringer....smart:) Her på sydsiden finder man bla. MTB-ruten "Danmarks Tag" hvor man kan få lungerne testet af på det kuperede, og til tider temmelig udfordrende MTB-track. Behøver man ikke helt så mange udfordringer, kan man trille ud til Vesterskoven og tage det blå spor der. Som overnattende gæst på Skyttehusets Outdoor Camp kan du også leje MTBs gennem vores partner Cykelfavoritten. Efter aftale bringer/henter de cyklen for dig :) Vil man bare hygge-cykle, findes der et utal af muligheder på stierne og vejene omkring campen. 

​Slåensø

Slåensø er Danmarks reneste sø og ligger ca. 8 minutters gang fra Skyttehuset. Gå en tur rundt om søen eller tag en frisk dukkert ved et af de små badesteder.​ Søens vand er fra rene underjordiske kilder, så man kan svømme med åben mund og få slukket tørsten samtidig med at man får dagens motion :)

BeSTIGE BJERGE

I området omkring Skyttehusets Camping er der rig mulighed for at besøge en række af Danmarks højste punkter og prøve kræfter med bjergbestigning på "dansk". Der kan findes mere information og inspiration her på "Bestigebjerge.dk"

minigolf

Op til sæsonen 2021 har vi renoveret vores 12-hullers minigolfbane, så den nu står knivskarp og klar til kamp! 

Med helt nyt "græs" og istandsatte forhindringer, er den gamle undskyldning om "at det var banens skyld" ikke længere holdbar....beklager :)

rutebådene

Tag en tur med rutebådene eller Hjejlen - verdens ældste hjuldamper. De ligger til ved Skyttehuset, og man kan sejle til Silkeborg eller Himmelbjerget. Fra Himmelbjerget kan man gå tilbage til Skyttehuset. Det er en flot tur langs Julsø, som tager en times tid.​

Bålsted & grill

Tænd op i bålstedet helt nede ved vandet og nyd de hyggelige stunder med udsigt over Gudenåen.​ Tænd eventuelt op i en af vores 2 kulgriller og lav aftensmad i det fri...du kan købe lækre grill-pakker, øl, vin med mere i shoppen :)

spil & leg

Slip dit indre legebarn fri....eventuelt sammen med dine børn :) 

Bordtennis, petanque, stige-golf, kongespil og lign. kan lånes i kiosken.
​Tjek her for andre aktiviteter vi kan foreslå at lave med/for børn.

Legeplads for de små

Campingpladsen byder på en legeplads for de helt små med en lille klatrevæg, balancebane og rutsjebane. Obs. vi har ingen hoppepude på pladsen.
​Tjek her for andre aktiviteter vi kan foreslå at lave med/for børn.

Hvor varmt er vandet i søerne omkring campingpladsen?

​Her kan du tjekke temperaturen i Julsø, ved Svejbæklund der ligger tæt på campingpladsen.

Skyttehusets outdoor camp

​​Svejbækvej 3, Virklund, 8600 Silkeborg